Trender innen oppussing

Hvert år kommer det nye trender innenfor boligens fire vegger. Mye av dette er selvsagt styrt av magasiner innen interiør samt ulike nettsider som omhandler nytt til boligen. I tillegg er det ofte også slik at hvis en eller flere i vår omgangskrets begynner å pusse opp, så går det ikke lenge før vi får samme tanke. Dette er også med på å skape trender. Nettopp oppussing i hjemmet er vi nordmenn nesten verdensmestre i. Det finnes ikke mange andre land i verden hvor man pusser opp boligen så ofte som vi gjør og det har selvsagt en sammenheng. Når naboen pusser opp, så må vi også snart gjøre det.

Hvilke trender gjelder?

Det er mange stilarter som er trendy for øyeblikket. Blant disse det sofistikerte, men også det eksotiske er på vei. Dette skyldes formentlig at vi reiser mye mer enn tidligere og på den måten for inspirasjon fra andre land. Siden våre reisevaner har endret seg de siste årene og vi derfor reiser lengre og til mer eksotiske plasser, så passer dette fint med de nye trender. Felles for mange oppussingsprosjekter er at vi velger materialer som er ekte, naturlige og av god kvalitet. Dette gjelder også møbler hvor flere og flere velger en miljøriktig stil med møbler i organiske materialer.

Noe annet som begynner å bli populært er det personlige, gjerne med flere farger og et preg av å ha det koselig. Dette gjelder spesielt innen ting til hjemmet. Her vil man se i langt større grad at folk har ting som de tar varer på i mange år frem, i stedet for å kjøpe ting som ender på fyllinga allerede året etter. Skal du være med på den nye trenden, så er noe av det hippeste du kan gjøre å reparere et gammelt møbel du allerede eier. Gamle stoler kan f.eks. trekkes om og dette kan enten gjøres selv med en stiftepistol og godt lim eller du kan få en profesjonell til å gjøre jobben.

Mye treverk

Før i tiden ble det meste bygget i tre, både utvendig og innvendig. Treverk er en av trendene som er tilbake, spesielt innvendig slik at boligen fremstår som lun og koselig. I dag er utvalget av tresorter ganske stort og det er derfor enkelt å finne noe som dere vil like og som kanskje står i stil med møblene dere har fra før av. Kombinasjonen av treverk og litt dype farger blir veldig fint og det er nesten kun fantasien som setter grense for hvilke farger dere kan ha hjemme. Legg til lysestaker, vaser og annen smådekor, da får dere et personlig hjem som på samme tid fremstår som utrolig koselig.

For dem som ønsker å unngå innkjøp av masse ting til hjemmet kan i stedet gå en runde med foreldre eller besteforeldre. Her finnes det helt sikkert mange skjulte skatter som kan pynte i hjemmet når dere har pusset opp. Fordelen med disse nye trendene er at man ikke trenger å følge en bestemt stil. Det skal være personlig og ingen kan derfor si noe til hvordan du har det hjemme hos deg selv.